Pelisilmän puute

Taksi-aiheiset uutiset ympäri mailmaa ja suomesta.
Uuden vuoden alennukset jopa -43%
Kiinalaisen uuden vuoden kunniaksi alennukset jopa 43%
ajattelija
Viestit: 86
Liittynyt: Ti Helmi 23, 2016 10:57 am

Pelisilmän puute

ViestiKirjoittaja ajattelija » Ti Kesä 14, 2016 11:53 am

Kateus vie kalatkin vedestä...
Eikö Imatran ja Lappeenrannan taksien olisi kannattanut tehdä yhteistyötä. Ei olisi tarvittu kun kymmenen autoa. Eikö Lappeenrannasta olisi löytynyt?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016061 ... 3_uu.shtml

Mariini
Viestit: 151
Liittynyt: Ti Marras 10, 2015 10:10 am

Re: Pelisilmän puute

ViestiKirjoittaja Mariini » Ti Kesä 14, 2016 1:13 pm

Mietin kirjoittaako tästä, mutta... Jos olis täällä joku paikallinen vois vähän valoittaa tilannetta, se miten asia uutisessa esitetään ei välttämättä ole ihan se totuus aiheesta nykyään. Monessakaan viestimessä.

Jos sais vähän infoa paljonkos paikkakunnalla on autoja työvuorossa niin vois vähän mietiskellä... Ollaanko siellä täysvälityksessä vai pelkästään kela? Luulis, että jos asemalta soitetaan, että nyt on väkeä niin sinne aika äkkiä saadaan puolentusinaa autoa ajamaan alkuun ja matka ei tainnut olla edes pitkä?

Saiskos tarkempaa infoa "paikan päältä?"
Kankaanpää

ajattelija
Viestit: 86
Liittynyt: Ti Helmi 23, 2016 10:57 am

Re: Pelisilmän puute

ViestiKirjoittaja ajattelija » Ti Kesä 14, 2016 4:21 pm

se miten asia uutisessa esitetään ei välttämättä ole ihan se totuus aiheesta nykyään.
Ei kai tässä mitään tarvi selitellä. Pitkä jono ihmisiä ja ei yhtään taksia lähimailla. Tällöin joku fiksu kratkaisee ongelman, ja kertoo piikkinä takseille markkinatalouden ratkaisseen ongelman.

Mariini
Viestit: 151
Liittynyt: Ti Marras 10, 2015 10:10 am

Re: Pelisilmän puute

ViestiKirjoittaja Mariini » Ti Kesä 14, 2016 5:59 pm

Tietämättä paikkakunnan kalustomäärää, en nyt kokisi sitä ongelmaksi jos sinne vajaa sata henkeä pölähtää väkeä ja paikalle tilatut ensimmäiset autot lykkäävät päätteelle tolppakutsun ja/tai soittavat asemalle "Tänne." ja autot alkavat siirtää massaa. Jos tarve on hetinytvälittömästikaikki niin aika vaativa tilanne se on kaikille paitsi +50.000 asukkaan kaupungeille saada neppareita ja muutamaa kaappia muutaman minuutin varolla ajamaan, ilmeisen kärsimätön massa kerralla perille.

Me emme tiedä totuutta. Me tiedämme vain mitä yksi näkökulma kertoo, erittäinkin alaa vapautukseen ajavan puolueen merkittävä jäsen, pitkäaikainen kansanedustaja on medialle kertonut. Benkulle tietysti on sama odottaako minuutin tai vartin, tilaako bussin siihen minne tarvittaisiin yli kymmenen autoa ajamaan useampi kierros ja paljonko se maksaa. Puolue, osin veronmaksajat puoluetuin, maksaa. "Pistä lasku tulemaan."
Kankaanpää

Mariini
Viestit: 151
Liittynyt: Ti Marras 10, 2015 10:10 am

Re: Pelisilmän puute

ViestiKirjoittaja Mariini » Ti Kesä 14, 2016 6:09 pm

Tässä yleiset faktat nopealla selvittämisellä. Imatralla on vajaa 50 autoa, keskusvälitys, jonka Lappeenranta hoitaa. Matkaa ryhmällä oli 6km lähtö-päätepiste, juna-asemalta kokouspaikalle.

http://www.imatrantaksi.fi/kalusto

En todellakaan niele tässä vilpittömänä totuutena, että nykyisessä taloustieteessa, Imatralaisilla(kaan) kollegoilla on päiväsaikaan niin rajusti kiirettä, että kun juna pölähtää asemalle ja tuo määrä tarvitsee taksit, auton suorittama tolppakutsu ei saisi tilannetta ratkeamaan varttin sisään.

e: Varsinkin kun väkeä ei ole ollut edes bussillista. Jutun lopussa kirjoitetaan, kuinka sama sakki on toisen kokoomuspiirin linja-autoon mahtunut paluumatkalle samaisen juna-aseman kautta pyörähtäen. Eli kyse on selkeästi alle 60 henkilöstä.

Joten jos ihan vilpittömästi tätä uutista aletaan pureskelemaan, onko Benkku joutunut kärsimään autopulaa paikkakunnalla jossa on viitisenkymmentä autoa, miinus vapaavuorolaisetkin, 5-55 hengen (jutussa ei kerrota) porukkansa kanssa, valittelemaan medialle, kuinka Imatran taksit eivät ole järjestäneet yhteiskuljetusta (Benkku ei ole älypuhelimellaan osannut/tiennyt ladata/käyttää valopilkkua tai googlea "Imatran Taksi" ennen asemalaiturille saapumista ja kertonut tarvettaan keskukselle) osaamatta lukea puoluebyroon ajatuksia ennalta, "Tottakai meille on autot valmiina ilmoittamattakin?" mutta onneksi markkinatalous hoiti kahdessa minuutissa kovalla rahalla tämänkin pulman kustannuksista välittämättä, koska eihän se ole asiakkaan syy jos tilaamatta autoja ei ole paikalla?

Vai olisiko kuitenkin tekemällä tehty ongelma, joka pikaisesti on ratkaisuineen esitelty iltapäivälehdistölle tietyn agendan vuoksi? Benkkukin on senverran "hip, pop, cool ja modern," sekä työssään kansanedustajana kulkee runsaasti taksilla, että Valopilkku ei ole voinut olla täysin "nevahööd" asia. Tämän uutisen "beef" ei ole, etteikö Imatralla olisi ollut takseja saatavana, se vain halutaan esittää niin. Pääasia, että syntyy mielleyhtymiä.

"Miksi?" Ei ainakaan nykyjärjestelmän tueksi.

Ps. Lähettäkää Benkulle eduskuntaan valopilkun mainoslehdykkä ja kaino pyyntö ennakkotilauksen käyttämisestä.
Kankaanpää

Mariini
Viestit: 151
Liittynyt: Ti Marras 10, 2015 10:10 am

Re: Pelisilmän puute

ViestiKirjoittaja Mariini » Ti Kesä 14, 2016 10:01 pm

Nyt pitää sanoa, että astuin itse omaan miinaan, pohdin "tavallisena taksiautoilijana" vain esitettyä ongelmaa, sen mahdollisia syitä ja ratkaisua. Ei tässä ole mitenkään kyse taksin saamisesta. Tässä tehtiin politiikkaa.

- Uskooko joku todella, että "kykypuolueen" konkari kolmen vuosikymmenen ajalta ei tietäisi tai osaisi tilata taksia missäpäin Suomea tahansa? Tai nakittaa jonkun seurueen nuoren paikallisyhdistyksen jäsenen hoitamaan homma? Erittäinkin varmaa, että siellä on ollut paikallisjäseniä vastassa, tuleehan yksi puolueen tunnetuimpia jäseniä paikkakunnalle.
- Benkku on varmasti tälläkin paikkakunnalla ollut monen monta kertaa vauhdittamassa kuntavaaleja, eduskuntavaaleja, europarlamenttivaaleja jne...

Ainoa keino olisi ollut tolppa täynnä autoja ja ymmärrettävästi siellä ei kokemusperustaisesti ole "ylimääräistä" kyttäämässä tyhjää, koska välitys. Se löi näpeille tällä kertaa, mutta se siitä, vastapeluri on ammattilainen.

Konkaripoliitikko näki tilaisuuden, laski nopeasti päässään 3+3 (tilanne, media, ratkaisumalli) ja laukoi maaliin. Lööppi jää elämään, oikaisu ei kiinnosta enää ketään. Nähtiin tolppa vajaana, iltapäivälehden toimittaja oli vastassa, koska tunnettu poliitikko, joten näkyväisyys on taattu ja nopea äly yhdistettynä resursseihin ja taitavaan lobbaukseen. "Näyttävä ja kouriintuntuva ongelma" oli äkkiä ratkaistu, media sai juttunsa ja kansa jää olettamaan, että taksipula. Kokoomushan ei ole säännellyn järjestelmän kannattaja ja heidän edustajansa (Ei Berner ole kepu kukn paperilla, Kokoomuksen listalla ei vain olisi päässyt läpi) ajaa liikennekaarta.

Me olemme liian yksioikoisia ja luottavaisia. :)
Poliitikko ja varsinkin ammattipoliitikko vie tavallista ihmistä samalla lailla kuin asianajaja. ;)
Kankaanpää

noppeli
Viestit: 113
Liittynyt: Ma Marras 09, 2015 9:46 pm

Re: Pelisilmän puute

ViestiKirjoittaja noppeli » To Kesä 16, 2016 11:26 am

Joko koko tapaus oli ns käsikirjoitettu tai sitten tilaisuuden järjestäjät ryssivät totaalisesti. Puoluekokouksen typpisessä tapahtumassa järjestäjillä on 3 logistista pääkohtaa selvitettävänä,; kuljetus, ruokailu ja majottuminen.
Eikö ajattelijasta tunnu hassulta että harvoin jos koskaan vastaanlaisten tilaisuuksien järjestäjät uutisoivat epäonnistuneesta (epäonnistuneensa) yhdessä kokoontumislogistiikan osa-alueella.

Sinäänsä hyvä mediatemppu että osui ja upposi kohderyhmään.....jonka kapasiteetista ei paljon kehuttavaa löydy.


Palaa sivulle “Taksiuutiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija