MTV: Berner avaisi taksiliikenteen kokonaan kilpailulle, PS vastustaa

Taksi-aiheiset uutiset ympäri mailmaa ja suomesta.
Uuden vuoden alennukset jopa -43%
Kiinalaisen uuden vuoden kunniaksi alennukset jopa 43%
veikko
Site Admin
Viestit: 759
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 5:51 am

MTV: Berner avaisi taksiliikenteen kokonaan kilpailulle, PS vastustaa

ViestiKirjoittaja veikko » Pe Huhti 15, 2016 7:02 pm

http://yle.fi/uutiset/mtv_berner_avaisi ... aa/8816009


Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan perussuomalaisten ministeriryhmä ei hyväksy taksialan vapauttamista kilpailulle.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner aikoo vapauttaa taksiliikenteen kilpailulle, kertoo MTV.

MTV:n tietojen mukaan Berner (kesk.) tulee esittämään taksilupien ja -hintojen vapauttamista. Ministerin esitystä odotetaan jo ensi viikon alussa.

Taksikilpailun avaaminen on osa ministeri Bernerin isoa Liikennekaari-uudistusta, jossa on tulossa muitakin merkittäviä muutoksia liikennepalveluihin.

Bernerin kollega, puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kertoo Twitterissä, ettei perussuomalaisten ministeriryhmä hyväksy Bernerin aikeita.

Myöskään Taksiliitto ei innostu alan avaamisesta kilpailulle. Toimitusjohtaja Timo Koskisen varoittaa MTV:n haastattelussa kilpailun avaamisen tuovan hyötyjen lisäksi myös haittoja. Koskisesta hintojen hajonta kasvaisi. Hän sanoo, että joinakin aikoina taksin voisi saada nykyistä edullisemmin, mutta toisina aikoina hinnat nousisivat merkittävästi.

Taksiliitto ei usko siihen, että alan sääntelyn purkaminen toisi helpotusta autojen saatavuuteen. Heistä taksin saatavuus heikkenisi oleellisesti vaikeina vuorokaudenaikoina, hiljaisina aikoina ja pyhäpäivinä, jolloin työvoimakustannukset ovat suurimmillaan.

Liikenne- ja viestintäministeri Berner on kutsunut sidosryhmät koolle ensi maanantaina, jolloin hän kertoo Liikennekaari-uudistuksen etenemisestä.
Ex-Helsinki

elreino
Viestit: 48
Liittynyt: Ti Marras 17, 2015 8:03 pm

Re: MTV: Berner avaisi taksiliikenteen kokonaan kilpailulle, PS vastustaa

ViestiKirjoittaja elreino » Pe Huhti 15, 2016 7:24 pm

Mielenkiintoiset ajat on tulossa jos ehdotus menee läpi.
Perussuomalaiset tuskin pystyy yksinään tätä kaatamaan.
Itse ainakin odotan päivystysvelvollisuuden katoamista kuin kuuta nousevaa. Eipä se vapaa hinnoittelukaan ole hullumpi ajatus.

Mariini
Viestit: 151
Liittynyt: Ti Marras 10, 2015 10:10 am

Re: MTV: Berner avaisi taksiliikenteen kokonaan kilpailulle, PS vastustaa

ViestiKirjoittaja Mariini » Pe Huhti 15, 2016 8:18 pm

Ei oo ihmisillä rahaa käyttää taksiin näilläkään hinnoilla, ei se autuus siitä tule, että ajelis nelostaksalla mennen tullen tai vielä kovemmin.
Kankaanpää

mikkopoika
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Marras 17, 2015 11:55 pm

Re: MTV: Berner avaisi taksiliikenteen kokonaan kilpailulle, PS vastustaa

ViestiKirjoittaja mikkopoika » Pe Huhti 15, 2016 10:55 pm

Siihen loppuisi yövuorot, viikonloppu iltoina voisi kädä vähän katselemassa tarjontaa ja sitten pois ennen valomerkkiä niin ei tartte tapella maksuista.
Menisi taksoitukin pikkuisen uusiin puihin, samoin lisät.

Hullu Ämmä tuo Berner... jos ala vapautuu niin toivottavsti se joka tuon haahkan kuskaa linnan juhlista kotiinsa napauttaa tilin taskuun, pari tonnii kiitos, kteisellä....
Ei hymiöitä.
--Pankin ja Verottajan nöyrä orja--
Asemapaikat: Äänekoski/Suolahti

Palkkionmetsästäjä
Viestit: 167
Liittynyt: La Marras 28, 2015 1:58 am

Re: MTV: Berner avaisi taksiliikenteen kokonaan kilpailulle, PS vastustaa

ViestiKirjoittaja Palkkionmetsästäjä » Pe Huhti 15, 2016 11:38 pm

Heh. asiakkaiden kusetus taksan suhteen niinku ruotsissa tehdään, jos känniääliö tai muuten tietämätön nii... voi helvetti ku tää perneri on tyhmä...
Pieniltä paikkakunnilta loppuu "lailliset taksit", kaikki ajaa vain kun kysyntää on kusettaakseen ylisuurella taksalla.
kannattaisi nyt kuitenkin katsoa hiukan naapuriin enneku alkaa edes esitteleen aivoituksiaan julkisuudessa...
Toivottavasti pernerin auto hajoaa joskus täällä korvessa keskellä yötä tai vaikka keskellä päivää kun lähin "toimiva"taksi saattaa olla jossain lähikaupungissa, jos jostain saa ajoon taksin keskellä korpea arkiyönä on taksat kyllä "kohdillaan"...
Heh... heh...ostettiinpa taas eduskunnan käyttöön uusia edustusautoja + niihin palkkakuljettajat, vaikka taksejakin olisi tarjolla... mutta jos ei olekauhalla annettu ei voi saavistakaan kaataa...

Palkkionmetsästäjä
Viestit: 167
Liittynyt: La Marras 28, 2015 1:58 am

Re: MTV: Berner avaisi taksiliikenteen kokonaan kilpailulle, PS vastustaa

ViestiKirjoittaja Palkkionmetsästäjä » La Huhti 16, 2016 2:41 am

Laitoin Rouvalle faktaa täältä korpikuusen juurelta, samalla paikalliselle oman kunnan kansanedustajalle samansisältöisen viestin...
anne.berner@eduskunta.fi osoitteella vaan faktaa meneen ihte kukin laittakaa...jospa tajuis missä "mennään", jos ei ite tajuu...

Mariini
Viestit: 151
Liittynyt: Ti Marras 10, 2015 10:10 am

Re: MTV: Berner avaisi taksiliikenteen kokonaan kilpailulle, PS vastustaa

ViestiKirjoittaja Mariini » La Huhti 16, 2016 8:02 am

Selkeällä agendallahan hänet sinne valittiin, katsokaapa Kajonin kannanottoa heti tänään uutisen jälkeen. Ala haltuun, pienet kilpailijat pois ja aletaan jakamaan kermakakkua, vuosi vuodelta paksunnetaan vaahdon määrää kun ei ole vaihtoehtoja enää. Kyllä Suomella rahaa on.
Kankaanpää

hkitk
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Marras 17, 2015 3:26 pm

Re: MTV: Berner avaisi taksiliikenteen kokonaan kilpailulle, PS vastustaa

ViestiKirjoittaja hkitk » La Huhti 16, 2016 11:58 am

Hieman hymyilyttää toi Kajonin uhoaminen, että pienillä yhtiöillä ja yhden auton omistajilla ei ole mitään annettavaa alalle, meinaan montako varsinaista taksia Kajonilla itsellään on?

Nettisivujen mukaan näyttää aika pieneltä yhtiöltä sekin! :D

hkitk
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Marras 17, 2015 3:26 pm

Re: MTV: Berner avaisi taksiliikenteen kokonaan kilpailulle, PS vastustaa

ViestiKirjoittaja hkitk » La Huhti 16, 2016 12:04 pm

** Aika hyvää läppää toi allaolevakin :D **
KIELITAITOVAATIMUSTEN MUUTOS MAAHANMUUTTAJIEN TYÖLLISTYMISEN HAASTEENA

Yleinen
Lehdistötiedote 24.9.2015

KIELITAITOVAATIMUSTEN MUUTOS MAAHANMUUTTAJIEN TYÖLLISTYMISEN HAASTEENA

Kajon Oy on sitoutunut kouluttamaan vastaanottokeskusten pakolaisia taksikuljettajiksi ja työllistämään heitä, mutta hankkeen onnistuminen edellyttää tarpeettomien säännösten purkamista. Vaikka Suomeen tulijoiden joukossa on runsaasti hyvin koulutettuja sekä kielitaitoisia henkilöitä, voi taksinkuljettajan vaatimuksiin kuuluva suomen ja ruotsin kielen taito osoittautua esteeksi. Taksinkuljettajalta edellytetään suomen ja ruotsin kielen taitoa, koska taksinkuljettaja toimii asiakaspalvelutehtävissä ja vuorovaikutuksessa edellytetään kotimaisen kielen taitoa. Muissa palveluammateissa, kuten hotelli- ja ravintola-alalla ei ole ehdotonta kotimaisen kielen vaatimusta ja alalle onkin saatu paljon maahanmuuttajia työllistettyä.

– Tällä hetkellä maahanmuuttajan integroituminen sekä sen jälkeinen taksinkuljettajaksi kouluttaminen kestää kahdesta viiteen vuotta, kun se voisi ilman vaativaa kielitaitovaatimusta olla vain puoli vuotta, arvioi Kajon Oy:n toimitusjohtaja Jari Kujala

Koska Kajon Oy:n hanke vaikuttaa maahanmuuttajien nopeaan integroitumiseen Suomessa ja on siten kansantaloudellisesti merkittävä, Kajon Oy on lähettänyt liikenne-ja viestintäministeri Anne Bernerille lausunnon, jossa toivoo, että liikenne-ja viestintäministeriö ryhtyisi työstämään niiden esteiden poistamista, jotka tarpeettomasti hankaloittavat hanketta.

– Käytännössä taksinkuljetukseen riittäisi kielitaidon osalta se, että arkikielen lisäksi ymmärtää, mihin osoitteeseen asiakas haluaa. Suurempi merkitys onkin paikallistuntemuksella kuin varsinaisesti suomen tai ruotsin kielen osaamisella. Mikäli asiakkaalla on kuljetukseen liittyen jotain erityistä huomioitavaa, jonka haluaa tuoda suullisesti esiin, voi nykypäivänä turvautua tietoteknisiin ratkaisuihin, kuten matkapuhelinsovelluksiin, joissa on kielenkääntämistä koskeva ohjelma, tai soittamalla esimiehelleen tai työnantajalleen, josta voisi myös saada käännösapua, toteaa Kujala ja jatkaa

-Tälläkin hetkellä ruotsinkielinen kuljettaja joutuu ennemmin puhumaan suomenkielisen asiakkaansa kanssa englantia, koska suomenkielisillä englannin taito on usein parempi kuin ruotsin.

Verrattuna muihin palveluammatteihin on taksinkuljettajalla yllättävän ankara kielitaitovaatimus. Suomen kansalaisuuskin on mahdollista saada ilman ruotsin tai suomen kielen taitoa, kun maahanmuuttovirasto voi myöntää kielitaitoedellytyksistä poikkeuksen. Myöskään lääkärinammattiin ei Valvira voi vaatia Suomen tai muiden EU/ETA- valtioiden kansalaisilta todistusta kielitaidosta. Ainoastaan työnantajan on varmistuttava siitä, että kaikilla hänen palkkaamillaan henkilöillä on riittävä kielitaito niihin tehtäviin, joita he suorittavat. Kajon Oy ehdottaakin, että suomen tai ruotsin kielen taidon ehdottomasta vaatimuksesta luovuttaisiin. Käytännössä asiakaspalvelun turvaaminen varmistettaisiin muulla tavoin, kuten digisovellusten hyödyntämisellä tai muulla tulkkauspalvelulla. Vaihtoehtoisesti asiakaspalvelu turvattaisiin siten, että asiakkaan tilatessa kyyti, tiedusteltaisiin, voiko kuljetuksen hoitaa muulla kielellä, kuten englannilla. Kun taksinkuljettajan koulutus ja koe voitaisiin edellä esitetyn muutoksen myötä järjestää muullakin kielellä, voisi Kajon Oy edetä hankkeessaan erittäin nopeasti.

savolaiskollega
Viestit: 101
Liittynyt: Ke Marras 18, 2015 2:03 am

Re: MTV: Berner avaisi taksiliikenteen kokonaan kilpailulle, PS vastustaa

ViestiKirjoittaja savolaiskollega » La Huhti 16, 2016 2:35 pm

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016041 ... 7_uu.shtml

Tuommoistakin on jo ollut esillä....whatever that means.... :(


Palaa sivulle “Taksiuutiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija