Taksiliitto

Ei paikkakuntiin sidottu taksikeskustelu.
Uuden vuoden alennukset jopa -43%
Kiinalaisen uuden vuoden kunniaksi alennukset jopa 43%
ajattelija
Viestit: 83
Liittynyt: Ti Helmi 23, 2016 10:57 am

Taksiliitto

ViestiKirjoittaja ajattelija » Pe Marras 24, 2017 1:24 pm

Mitenkä jatkossa suhtaudutaan Taksiliittoon?
Taksiliitossa ovat jäseninä iso osa nykyisistä taksiyrittäjistä ja myös tilausvälityskeskukset. Jatkossa yrittäjän ja tilausvälityskeskuksen edut tulevat olemaan erilaisia. Johan nytkin huomattiin, kuinka Taksiliitto potki helsinkiläisiä yrittäjiä huolella. Helsinkiläiset päättivät lopettaa yhteistyön Valopilkun osalta, niin Taksiliitto sopi Lähitaksin kanssa myös Helsingin hoitamisesta. Eli ei välitetty yhtään asemapaikoista. Millaista edunvalvontaa Taksiliitto hoiti helsinkiläisten osalta? Vai kohdistuiko edunvalvonta Lähitaksin toiminta-alueen taksiyrittäjiin?

Miten uudet jäsenet? Ottaako Taksiliitto jäsenikseen kaikki tilauksia hoitavat yhtiöt? Myös Uberin? Vai rajataanko jäsenyys vain nykyisiin tilausvälitysyhtiöihin? Onko lain mukaan mahdollisuus rajata joitakin välitysyhtiöitä pois? Toisaalta jos tulevat kyytien välittäjät eivät edes halua liittyä Taksiliittoon, niin millä mandaatilla Taksiliitto edustaa vain osaa tilausvälitysyhtiöistä? Sama koskee yrittäjiä. Miten jatkossa Taksiliiton organisaatio toimii? On paikallisyhdistyksiä ja alueyhdistyksiä. Nyt jo tulevana vuodenvaihteena on meidän jokaisen ilmoitettava Liikennevirastolle "pääasiallinen toiminta-alue". Jatkossa tämä "pääasiallinen toiminta-alue" tulee olemaan vähintäänkin tulevien maakuntien kokoinen, sillä kela- ja sotekyydit hoidetaan maakunnallisesti, ei paikallisesti. Miten silloin valitaan mihin paikallisyhdistykseen kuulutaan? Tarvitaanko niitä enää? Entä alueyhdistykset? Vai voiko "helsinkiläinen" taksiyrittäjä liittyä "utsjokelaiseen" paikallisyhdistykseen? Tämä siksi, kun jatkossa ei ole "helsinkiläistä" taksiyrittäjää. Eli ryhtyvätkö paikallisyhdistykset kilpailemaan jäsenmaksuillaan?

redhat
Viestit: 63
Liittynyt: Ke Marras 25, 2015 9:20 pm

Re: Taksiliitto

ViestiKirjoittaja redhat » Pe Marras 24, 2017 4:35 pm

Miten uudet jäsenet? Ottaako Taksiliitto jäsenikseen kaikki tilauksia hoitavat yhtiöt? Myös Uberin?
Varmasti ottaa, kunhan jäsenmaksu kilahtaa tilille. Kattava jäsenten määrä on tärkeää edunvalvonnan vuoksi.
Vai rajataanko jäsenyys vain nykyisiin tilausvälitysyhtiöihin? Onko lain mukaan mahdollisuus rajata joitakin välitysyhtiöitä pois?
Ei kai sitä mikään laki säätele, mutta miten ihmeessä sen rajaisi vain nykyisiin tilausvälittäjiin? Se kenttä tulee kokemaan kovia muutoksia, joten koko kenttä voi moninpaikoin mennä uusiksi.

Sama pätee tietysti paikallisyhdistyksiin.

Heppu
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Joulu 08, 2015 1:59 pm

Re: Taksiliitto

ViestiKirjoittaja Heppu » Su Joulu 03, 2017 11:33 am

Taksiliitto ja välitysyhtiöt pelaavat yhteen saadakseen taksit tulevaisuudessa itselleen."Yrittäjät" vaan ei tajua sitä vielä.Suorakorvaus oli lähtölaukaus pitkäntähtäyksen suunnitelmaan.


Palaa sivulle “Yleinen taksikeskustelu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 2 vierailijaa