Sakkoputki: huonoa tuuria vai mitä ihmettä?

Muut kuin taksiaiheiset kekustelut.
Uuden vuoden alennukset jopa -43%
Kiinalaisen uuden vuoden kunniaksi alennukset jopa 43%
TöötTööt
Viestit: 1
Liittynyt: La Joulu 19, 2015 6:30 am

Sakkoputki: huonoa tuuria vai mitä ihmettä?

ViestiKirjoittaja TöötTööt » La Joulu 19, 2015 6:40 am

Tällainen ihmettelyn aihe minulla.
Ensimmäiset 19 vuotta ajokortin hankkimisesta ja siitä 8 vuotta täyspäiväisesti taksin ratissa, sinä aikana tuli yhdet ylinopeussakot. Myös ihan ansaitusti, selvä homma.

Nyt on yhtäkkiä sitten tullut kolmet sakot puolen vuoden sisään, ja joka kerta jäänyt fiilis etten mielestäni ajanut niin kovaa kuin poliisi väittää. Vähän on nyt mitä vittua fiilis. Jos jotain niin omasta mielestä olen lähinnä rauhoittunut kuskina iän myötä ja aika nätisti ajelen, joten mietityttää että miksi mulle nyt yhtäkkiä räpsyy kamerat kuin BB-julkkikselle baarissa?

Onko tää nyt vaan jotain mun omaa infernaalisen paskaa tuuria, vai onko jollain muullakin samanlaisia kokemuksia?

xerox
Viestit: 23
Liittynyt: Ti Marras 24, 2015 8:33 pm

Re: Sakkoputki: huonoa tuuria vai mitä ihmettä?

ViestiKirjoittaja xerox » Ma Joulu 21, 2015 5:17 pm

Eiköhän se ole ihan tuurista kiinni...

Tuli aikanaan ajeltua kevarilla kahva pohjassa, eikä varmaan hetkeäkään rajoitusten mukaan, mutta sakoitta sujui tämä lysti. Sitten niitä napsui kun oli parisen vuotta auton rattia ehtinyt vääntämään (ei pirssiä), että sai "virkaintoisen" henkilön luona asioida selittelemässä pikku-roballa.

Parisen vuotta kun tuli kiintiörimaa hiottua, niin tuli em. setäkin tutuksi. Viimeisin tapaaminen oli lyhyt ja ytimekäs: "Taasko sä olet täällä, oliko sulla se tarve työn puolesta sille kortille. Noniin, sovitaanko ettei nyt enää nähdä". Ei kylläkään ole nähty, ei pyytänyt siis käytävältä enää edes huoneeseen. Tästä on kohta vajaa kymmenisen vuotta. Ajotapani ei ole muuttunut, mutta eipä ole napsunut pikavoittojakaan.

Jaksan tosin vieläkin ihmetellä näitä klo 03 takaisin keskustaan suhaavia sankareita, keskimäärin yksi illassa näkyy banaaninsa kanssa painavan kuin olisi nälkäinen apinalauma himokkaana hanurissa. Kannattaako se nyt oikeasti +40km/h ylinopeus sen yhden lisäpokan / kassan takia..

hkitk
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Marras 17, 2015 3:26 pm

Re: Sakkoputki: huonoa tuuria vai mitä ihmettä?

ViestiKirjoittaja hkitk » Ma Joulu 21, 2015 8:29 pm

Samaa ihmetellään täälläkin, meinaan Länsiväylällä kun itse ajaa n. 90km/h nopeutta, niin kahdelta puolelta mennään ohi ja juusto pimeenä.
Ruoholahdenkadulla ne sifrat taas sitten syttyy käsipystyjen toivossa.

Nooh, ei se noiden Fittibaldien tuuri voi loputtomiin jatkua ja joskus se kuitenkin napsahtaa se virkavalta kohdalle. Sitten voikin laskeskella, että kuinka monta vuoroa saa painaa ilmaiseksi, että saa seuraamukset maksettua.

Tuohon huonoon tuuriin sanoisin, että on ihan itseaiheutettua, kun se poliisin puuttumiskynnys on selkeesti ylitetty, koska senhän se välähdys kertoo, vai kuinka?

gedu
Viestit: 8
Liittynyt: Su Marras 29, 2015 1:57 pm

Re: Sakkoputki: huonoa tuuria vai mitä ihmettä?

ViestiKirjoittaja gedu » Ke Joulu 23, 2015 8:11 pm

kiinteän pöntän välähdys kertoo vain huomautuskynnyksen ylittymisestä, maks +9km/h todellista, siitä ei tule seurauksia jos auton onkin yhtiön nimissä. Kamera-auton kuvassa taas jos näkyy useampi ajoneuvo, ei tule mitn, vaikka painaisi 200km/h 40km/h alueella, koska järjestelmä ei osaa osoittaa kuka ajoi mitenkin lujaa...

Itse tulee ajeltua kiinteiden kameroiden alueella huomautuksen ylärajalla, muutoin sitten päiväsakkorajalla. Ei poneesia oikeasti kiinnosta pysäyttää, ellei vähintään päiväsakkoja saa kirjoittaa ;)

xerox
Viestit: 23
Liittynyt: Ti Marras 24, 2015 8:33 pm

Re: Sakkoputki: huonoa tuuria vai mitä ihmettä?

ViestiKirjoittaja xerox » To Tammi 07, 2016 12:12 am

Mietinkin miten käy kun UV:na räpsyi Meklulla, itsellä 34 mittarissa kun oikealta törötti joku Kia iloisesti ohi. Kuulostaa todellä tyhmältä, että kaksi kaistaisella tiellä sitten olisi edes kameraa, ellei sitä voi kohdentaa johonkin autoon sitä nopeutta..

mikkopoika
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Marras 17, 2015 11:55 pm

Re: Sakkoputki: huonoa tuuria vai mitä ihmettä?

ViestiKirjoittaja mikkopoika » Pe Tammi 08, 2016 2:29 pm

Tuleeko selfietolpan/pakun postit aina poliisin liikennevalvontakeskuksesta?

Mulle tuli kirje jossa tiedonanto sakosta/rikesakosta ja en kyllä ole mielestäni syyllistynyt mihinkään sakotettavaan toimintaan.

Pakusta välähti kerran puuppolassa kamera mutta siinäkin nopeutta oli kyllä mielestäni korkeintaan huomautuksen verran....

nimim. mitähä jännää onkaan luvassa.. :)
--Pankin ja Verottajan nöyrä orja--
Asemapaikat: Äänekoski/Suolahti

mikkopoika
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Marras 17, 2015 11:55 pm

Re: Sakkoputki: huonoa tuuria vai mitä ihmettä?

ViestiKirjoittaja mikkopoika » Ti Tammi 12, 2016 1:22 pm

No niin, syntilista on selvitetty.

Itsellä oli 2 epäilyä joista kirja olisi voinut tulla.
Toinen oli pakusta välähtänyt kamera ja toinen oli sitten löydös taksista. Löydös sisälsi pikkupussillisen kannabista jonka vein poliisille hävitettäväksi. Toki siinä samalla setvittiin naispoliisin kanssa mistä ja miten se pussi mun taksiini oli tullut, samalla annoin omat tietoni poliisille kuten asiaan kuului. Kävi jo mielessä että olisiko käynyt lapsus että olisi mennyt vahingossa tiedot ristiin ja olisin ollut saamassa sakot pössyheinästä... :D

No ei ollut vaan kävi ilmi että vanha sotaratsu oli humahtanut tolpan ohi jossain oulun likellä eli kuski oli se joka oli (taas) tolppaa häirinnyt....
Toinen jo vuoden sisään, noita tolppia on ihan liikaa kun alkaavat häiritä työntekoa....

Niin, minä olen syytön.

p.s. sain jopa haistaa sitä "näytettä" ihan poliisin luvalla, haisi ihan heinäladolta....
--Pankin ja Verottajan nöyrä orja--
Asemapaikat: Äänekoski/Suolahti

johelin
Viestit: 235
Liittynyt: To Marras 19, 2015 3:57 am

Re: Sakkoputki: huonoa tuuria vai mitä ihmettä?

ViestiKirjoittaja johelin » To Maalis 03, 2016 3:44 pm

Ajoin puolihuolimattomasti klassikkopaikassa Sibeliusmonumentin kohdalla 57@40, rikesakko 200 e. Palvelu oli kyllä hyvää ja nopeaakin, ei tarvinnut edes autosta nousta.
Asemapaikka: Hki

hvainion
Viestit: 41
Liittynyt: Ti Marras 17, 2015 4:05 pm

Re: Sakkoputki: huonoa tuuria vai mitä ihmettä?

ViestiKirjoittaja hvainion » To Maalis 03, 2016 5:06 pm

Asiahan on, olipa kuljettaja ammattikuljettaja tai ns. siviili, juuri näin:

YLE.fi: Saitko ylinopeussakot? Syy taitaa löytyä ratin ja penkin välistä

Kaikille yhteiset säännöt on olemassa, niin on aivan oma syy, jos haluaa tukea valtion kassaa. Ei se sen peltipoliisin tai elävän poliisin syy ole, jos lasku maksettavaksi tulee.

Onko taksinkuljettajan kaahaaminen = suurimman sallitun ajonopeuden ylittämisen syy keretä poimimaan seuraava asiakas ennen kilpailevaa kuljettajaa vai tuleeko tunne, että ammattikuljettajana osaan ajamisen niin paljon paremmin, että liikennesäännöt ei meitä koske vai mikä on, ettei sääntöjä voi noudattaa? Tekeekö provikkapalkka (koskee autoilijaa kuin myös kuljettajaakin, koska rahahan tulee vain ajetuista kyydeistä) tuon että on niin kovin kiire odottamaan sitä seuraavaa kyytiä?

Ihan kaikella ystävyydellä, mutta syynsähän noilla kaikille yhteisillä liikennesäännöilläkin on. Joskus yhteiskunnan normitus toki tuntuu holhoamiselta, mutta sellaista se yhteisössä eläminen on.

Löytyykö tältä foorumilta lisäkseni joku muu, joka tunnustaa pyrkivänsä (myös ajonopeuden osalta) noudattamaan liikennesääntöjä? Jotenkin tuntuu, että ylinopeutta ajaminen on erityisesti taksinkuljettajien keskuudessa enempi sääntö kuin poikkeus.

Miten autoilijoiden puolelta, tuleeko rengeille ohjeistusta ajotavasta? Suuntaan tahi toiseen? Entä jos kuljettaja saa ajokiellon toistuvien (ylinopeus)sakkojen vuoksi, jatkuuko työsuhde ilman sen kummempaa keskustelua ajokortin palautumisen jälkeen? Tai entä jos asiakas sattuisi antamaan autoilijalle palautetta kuljettajasta, joka ei suostunut ajamaan ylinopeutta, että olisi kerennyt lentokentälle ajoissa?

Aloittelevana taksinkuljettajana mietityttää että tunteeko sitä itsensä jotenkin ulkopuoliseksi jos haluaa liikkua liikenteessä kuten säädetty on. Jotenkin omassa mielessäni miellän ammattikuljettajan ammattitaidoksi toimia esimerkillisesti myös ajamisen suhteen. Aikoinaan linja-autokurssilla ollessani puhuttiin ammattikuljettajista ja ammatissa toimivista kuljettajista. Muokkautuuko/jääkö alalle vain he, jotka suostuvat kiirehtimään säännöistä poiketen?

Ja kyllä. 20 vuotta olen jo toiminut ammatikseni tien päällä... erilaisissa tehtävissä. Hyvin on kerennyt vaikka liikennesääntöjä on noudattanutkin. Alinopeuttakaan en kyllä pääsääntöisesti aja, vaan navin mukaan just tasan tai +1km/h yli rajoituksen että pysyy suht siinä rajoituksen mukaisessa ylämäissäkin. Ei mitään pilkun viilaamista siis vaan pyrkimys pysyä kutakuinkin sallituissa rajoissa.

Niin ja vielä, en miksikään poliisiksi, moraalistiksi tai kukkahattutädiksi palstalla halua rueta, ajakoot kukin miten haluaa, itsehän siitä vastaavat. Tietty yleistettävissähän selvästi sääntöjä rikkovat (ehkä oikeasti kuitenkin harvinaiset) on helposti sitten koko muuhun ammattikuntaan. Siksi vaan asian esille nyt nostin kun asiaa on tullut pohdittua, mikä mahtaa taustalla olla.

johelin
Viestit: 235
Liittynyt: To Marras 19, 2015 3:57 am

Re: Sakkoputki: huonoa tuuria vai mitä ihmettä?

ViestiKirjoittaja johelin » Pe Maalis 04, 2016 8:19 am

Mua ainakin ahdistaisi seurata tienvarren tikkareita ja sovittaa nopeus niihin +-1 km/h:n tarkkuudella.
Asemapaikka: Hki


Palaa sivulle “Muut aiheet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija